Wijchen profiteert van 1,6 miljoen voor regionale mkb

Foto: Florian Pircher via Pixabay

Regio Arnhem-Nijmegen kan een maximale bijdrage van 400.000 euro van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) tegemoetzien. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft vandaag 13 zogenoemde MKB-Deals uit de tweede ronde, waaronder de MKB-Deal regio Arnhem-Nijmegen [email protected] Together, officieel ondertekend. De Wijchense wethouder Nick Derks is blij met de toezegging.

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) is van groot belang voor de werkgelegenheid en speelt een cruciale rol in de Wijchense economie. Bijvoorbeeld als toeleverancier van andere bedrijven of als sponsor van lokale sportverenigingen.

Wethouder Nick Derks.
Foto: Gemeente Wijchen/Henk Hulshof fotografie

Wethouder economische zaken Nick Derks is blij met het behaalde resultaat: “Met de MKB-Deal helpen we het lokale mkb zich voor te bereiden op de toekomst. Zeker nu steeds meer aankopen online worden gedaan. Het is een prachtig resultaat voor de ondernemers en de samenwerking in regio Arnhem-Nijmegen.”

Initiatieven

Met de MKB-Deals wil het ministerie van EZK regionale en lokale initiatieven van provincies en gemeenten versterken voor het zogeheten brede mkb. In de zomer werden de 9 MKB-Deals uit de eerste ronde definitief gesloten. De 2e ronde was opengesteld tot en met 11 september. In totaal investeert het ministerie 1,6 miljoen euro in het mkb.

Wijchen en de 17 andere gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen gaan samen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen in de komende  3 jaar honderden midden- en kleinbedrijven in de regio helpen bij vragen en investeringen op het gebied van digitalisering met de bedoeling om het mkb in de regio economisch veerkrachtiger te maken.

Regio Arnhem-Nijmegen

  • De MKB-Deal is ingediend door 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen, waaronder Wijchen. Verder de provincie Gelderland, The Economic Board, Rabobank, RCT Gelderland, [email protected] en diverse ondernemersverenigingen.
  • In de regio Arnhem-Nijmegen wonen ruim 786.000 inwoners.
  • Buiten de Randstad is dit het grootste verstedelijkte gebied van Nederland.
  • Ruim 70 procent van het Gelderse bbp (bruto binnenlands product) wordt in deze regio gerealiseerd door meer dan 74.400 bedrijven.
  • De regio voorziet daarmee in zo’n 36 procent van alle banen in Gelderland.

Voor meer informatie is er een digitaal magazine beschikbaar met interviews en video’s.

 

Reacties