In Wijchen 53 mensen positief getest

Foto: Mohamed Hassan via Pixabay

In Wijchen zijn gisteren (zaterdag) 53 coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er 31 meer dan de dag ervoor. Het getal laat zien van hoeveel mensen gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben. Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

Het gaat om het aantal positief geteste mensen die aan het RIVM gemeld zijn in de afgelopen 24 uur, tot 10.00 op de dag van publicatie van het cijfer (zondag). De datum die gebruikt wordt, is de datum van melding door de GGD bij het RIVM. Dat is dus niet hetzelfde als de datum waarop mensen zijn getest.

Ziekenhuis

Gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners in Wijchen is 128,9; dat is 75,4 meer dan de dag ervoor. Dit cijfer is voor buurgemeenten: Beuningen 96,6; Nijmegen 97,4; Heumen 121,6; Druten 126,8.

Het aantal ziekenhuisopnames per dag is voor Wijchen 0,67, 0,66 minder dan 2 dagen geleden. Dit cijfer betreft het aantal mensen uit Wijchen met COVID-19 dat per dag in een ziekenhuis is opgenomen. Dit cijfer is een gemiddelde van de gemelde ziekenhuisopnames over de afgelopen 3 dagen.

Toelichting

Artsen en laboratoria moeten besmettingen met infectieziekten melden bij de GGD. Er worden echter ook – steeds vaker – tests afgenomen door particuliere organisaties en door individuen. De uitslagen hiervan worden niet altijd bij de GGD gemeld of de melding telt niet mee omdat de test die gebruikt is niet voldoet aan de normen van het RIVM.

Het (dagelijks) aantal besmettingen dat het RIVM op het dashboard weergeeft, geeft dus geen compleet beeld. Daar moet rekening mee gehouden worden bij het interpreteren van dit cijfer.

Zie ook:
30 nieuwe coronabesmettingen in Wijchen

Spectaculair meer besmettingen in Wijchen

 

 

 

Reacties