GGD Gelderland-Zuid breidt priklocaties in regio uit

Foto: GGD

GGD Gelderland-Zuid is afgelopen vrijdag begonnen met vaccineren tegen het coronavirus op de priklocatie aan de Havenweg in Wijchen. Hier worden elke dag ongeveer 300 zorgmedewerkers gevaccineerd. GGD Gelderland-Zuid is klaar om veel grotere aantallen te vaccineren. Dat kan zodra er meer vaccins beschikbaar zijn.

De eerste groepen die uitgenodigd zijn voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Zij hebben een uitnodiging van hun werkgever ontvangen om telefonisch een afspraak te maken.

Volgepland

Vaccinatiecoördinator Karlijn Hoondert van GGD Gelderland-Zuid: “Veel zorgmedewerkers hebben inmiddels al een afspraak gemaakt. Voor de komende weken zijn op onze locatie alle vaccinatiemomenten volgepland.” Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen.

Andere doelgroepen

Ondertussen is GGD Gelderland-Zuid bezig met het uitbreiden van priklocaties in de regio. Dit om voorbereid te zijn op het vaccineren van de andere doelgroepen. Iedereen die aan de beurt is, krijgt vanzelf bericht. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. GGD Gelderland-Zuid heeft voorlopig genoeg personeel, er hebben zich veel mensen aangemeld om te helpen.

Hieronder een video van de gemeente Wijchen over burgemeester Marijke van Beek die vorige week een bezoek bracht aan de priklocatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen