Dar doet oproep voor ‘opschoon-ommetje’  

Foto: Dar

De Dar en gemeente Wijchen roepen inwoners op om op zaterdag 20 maart een ‘opschoon-ommetje’ te maken. Die dag wordt de Landelijke Opschoondag gehouden waarop zwerfafval wordt verzameld.

Wie een een opschoon-ommetje wil maken, kan dat melden bij de Dar. In verband met de coronamaatregelen wordt gevraagd alleen, met eigen gezin of met de klas op pad te gaan en 1,5 meter afstand te houden. Op de site van de Dar staat meer informatie over coronaproof zwerfafval opruimen. Voor de mensen die meedoen is er een speciale app waarmee eenvoudig kan worden bijgehouden welk afval men tegenkomt en waar dit is gevonden. De Litterati-app is te downloaden via de App Store en Google Play.

Beestenbende

Kinderen die vaker zwerfafval willen opruimen, kunnen zichzelf ook aanmelden bij De BeestenBende die is opgericht om kinderen te betrekken bij het aanpakken van zwerfafval en het onderwerp ‘zwerfafval’ leuk te maken. Wie zich aanmeldt krijgt een afvalknijper en outfit (hesje en pet) van de gemeente en kan dan een keer per maand samen met een begeleider een uurtje eropuit trekken om de buurt schoon te houden.

Tijdens de Landelijke Opschoondag kunnen de kinderen op zoek gaan naar de bomen van De BeestenBende BomenBingo! Op de voorkant van de bingokaart staan, in samenwerking met Boomfeestdag, de 12 meest voorkomende bomen in Nederland getekend.

Zie ook:
Cadeautje voor vrijwilligers die zwerfafval opruimen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen