Nieuwe buurtbus tussen Wijchen en Grave

Foto: buurtbus.com

Tussen Wijchen en Grave gaat met ingang van maandag 29 maart een nieuwe buurtbus rijden. Lijn 568 rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.00 uur eenmaal per uur tussen beide plaatsen.

Vanuit Wijchen rijdt de buurtbus via Balgoij en Nederasselt naar Grave en weer terug. Iedereen kan gebruikmaken van deze vorm van openbaar vervoer. Op deze lijn rijden busjes die plaats bieden aan 8 personen. De bussen hebben een lage vloer waardoor makkelijk is in- of uit te stappen.

De buurtbussen, die worden bestuurd door vrijwilligers van Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen, hebben door de coronamaatregelen ruim een jaar stilgestaan. De bussen zijn inmiddels allemaal voorzien van de door TNO geadviseerde corona-aanpassingen. Zo is apparatuur ingebouwd voor extra ventilatie en is een kuchscherm geplaatst tussen passagiers en chauffeur. Het gebruik van een mondkapje door de reizigers vanaf 13 jaar is ook in de buurtbus verplicht.

Route

In Wijchen rijdt de bus van het Mozaïek naar de Meerdreef/Oosterweg, zwembad De Meerval, Station Wijchen, Herenstraat, Oud-Ravensteinseweg, Huissteden en Winkelcentrum Zuiderpoort. In Balgoij stopt de bus bij Wegelaar en Veldsestraat.

De buurtbussen rijden volgens een vaste dienstregeling, op routes waar het regulier openbaar vervoer niet of niet meer komt. De bussen hebben als opschrift ‘Breng’, de openbaar vervoerder van regio Arnhem Nijmegen. Een overzicht van de vertrektijden van lijn 568 is hier te lezen.

Tarieven

De tarieven voor het openbaar busvervoer in de regio Arnhem Nijmegen gelden ook op de buurtbus. Reizigers met de OV-chipkaart betalen 0,99 euro als basistarief en daar bovenop 17 cent per kilometer. Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen voor 2,40 euro een kaartje kopen bij de chauffeur (bankpas of creditcard). Reserveren is niet nodig; de bus kan echter vol zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen