Gratis cursus voor politiek geïnteresseerden

Foto: Engin Akyurt (Pixabay)/CIZO Communicatie

Wie erover nadenkt om politiek actief te worden, maar nog niet goed weet welke mogelijkheden er zijn, kan in juni gratis de cursus ‘Politiek Actief!’ van de gemeente volgen. De cursus is ook geschikt voor mensen die willen weten hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

Tijdens de cursus wordt de theorie afgewisseld worden met praktische opdrachten. Ook wordt er een debattraining gegeven en krijgen de deelnemers presentaties van gastdocenten te zien. Voor deze cursus wordt gestreefd naar een diverse groep deelnemers. Hierdoor kan er vanuit verschillende invalshoeken naar een probleem gekeken worden en dat zorgt voor nieuwe inzichten en betere oplossingen.

Het cursusprogramma heeft als onderdelen onder meer algemene staatsinrichting (verkiezingen, politieke partijen), de gemeente (taken, bestuur, besluitvorming, financiën), de gemeenteraad (invloed, collegevorming), lobbyen en de raadsvergadering.

Aanmelden

De cursus bestaat uit 5 avondbijeenkomsten vanaf 19.30 uur op de dinsdagen 1, 8, 15, 22 en 29 juni. Het is nog niet bekend of de bijeenkomsten fysiek of online zijn. Dat hangt af van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Belangstellenden kunnen zich tot 30 april aanmelden via [email protected] onder vermelding van adres, telefoonnummer en e-mail. Deelname aan de cursus is gratis, maar er wordt van de deelnemers wel verwacht dat ze het hele programma volgen. Wie nog vragen heeft kan contact opnemen met griffier Linda Berendsen via telefoonnummer 088-4327201 of via het genoemde e-mailadres.

Reacties