Zilveren Draagspeld voor Hannie Zwinkels-Warffemius

Hannie Zwinkels (l) krijgt de oorkonde van burgemeester Marijke van Beek.
Foto: Gemeente Wijchen

Hannie Zwinkels-Warffemius heeft de Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. De speld wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier voor de inwoners van de gemeente inzetten. Zwinkels-Warffemius heeft de speld gekregen voor haar vrijwilligerswerk voor de KunstKring.

KunstKring Wijchen bestaat sinds 2015 en wordt gerund door vrijwilligers. Het doel is om kunst in Wijchen op de kaart te zetten en te houden. De medewerkers van de KunstKring organiseren laagdrempelige activiteiten over beeldende kunst voor iedereen. Hannie Zwinkels-Warffemius zette zich 10 jaar in voor activiteiten rondom kunst in Wijchen. Eerst bij Kunst-Post Wijchen en daarna bij de KunstKring. Daarmee leverde zij volgens de gemeente een belangrijke en zichtbare bijdrage aan de laagdrempelige kunstbeleving voor de inwoners van Wijchen. Hannie Zwinkels-Warffemius was tot dit jaar bestuurslid van de KunstKring.

Het vrolijke orkestje van Matthé van Oostrom, een van de kunstwerken die te zien was tijdens MEERkunst. Foto: MEERkunst.info

MEERkunst

In het kader van 75 jaar vrijheid was Zwinkels-Warffemius betrokken bij de uitvoering van MEERkunst, een buitenexpositie waarbij 16 kunstwerken in het Wijchens Meer dreven. Iedereen die vorig jaar een wandeling langs het meer maakte, kon deze kunstwerken zien. Hierdoor kwamen ook mensen die niet zo snel naar een museum gaan met kunst in aanraking.

Hannie Zwinkels-Warffemius kreeg, in verband met de coronamaatregelen, donderdag in een aangepaste bijeenkomst in het Huis van de Gemeente, de draagspeld en oorkonde overhandigd door burgemeester Marijke van Beek, in het bijzijn van wethouder van Kunst Paul Loermans.

 

Reacties