Wijchense in finale Docent van het Jaar 2021

Docent Karen Kotten-Lips
Docent Karen Kotten-Lips
Foto: still uit video dvhj.nl

Karen Kotten-Lips uit Wijchen is finalist van de verkiezing Docent van het Jaar 2021. Zij is docent Voeding en Diëtiek aan de HAN University of Applied Sciences. Tijdens de finale in de Jaarbeurs in Utrecht op woensdag 21 april zullen de 4 finalisten een presentatie geven om te laten zien waarom zij de prijs verdienen.

Kotten-Lips is genomineerd door de HAN. “Ik was flabbergasted. Zonder dat ik het wist, hebben studenten en docenten gewerkt aan de voorbereiding van de voordracht”, zegt de Wijchense docent op de site van het opleidingsinstituut.

“Ik ben docent Voeding en Diëtetiek, doe veel coachingprojecten, geef praktijklessen rondom communicatie en ben studieloopbaanbegeleider van zowel 2e-, 3e- als 4e-jaars studenten. Verder span ik me in om programmatisch toetsen en ervaringsleren te implementeren in de opleiding. Deze onderwijsbewegingen breng ik op gang en houd ik in beweging.”

Toegankelijk

De in Wijchen wonende Kotten-Lips, die is geboren in gemeente Oosterhout, wordt door anderen een ‘verbinder’ genoemd, zo is te lezen bij de toelichting van de finalisten. Ze wordt door haar studenten gezien als een erg toegankelijke docent met wie je makkelijk in contact kunt komen. Tot slot heeft ze het talent om tijdens haar lessen in te spelen op de actualiteit, en desnoods haar les daarop spontaan aan te passen.

Docentschap

De verkiezing wordt voor het zevende jaar georganiseerd door ISO, het Interstedelijk Studenten Overleg. Met deze verkiezing wil de studentenorganisatie aandacht vragen voor goed docentschap in het hoger onderwijs.

De andere finalisten zijn Jessica Zweers (HanzeHogeschool Groningen), Machiel Blok (Hogeschool Rotterdam) en Arianna Pranger (Universiteit Leiden). De jury wijst op 21 april een winnaar aan die uit handen van demissionair minister Van Engelshoven de prijs voor Docent van het Jaar 2021 zal krijgen. Behalve de titel en een fysieke bokaal ontvangt de winnaar een beurs van 25.000 euro, te besteden aan onderwijsinnovatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen