Wie maakt mooiste ontwerp voor corona-gedenkbank?

Voorbeeld van een mozaïekbank
Foto: luc4me

Wie ideeën heeft voor een ontwerp voor de corona-gedenkbank in Wijchen kan een ontwerp indienen bij de gemeente. Eind vorig jaar kon via Facebook een stem worden uitgebracht welke bank of stoel de voorkeur heeft. Er werd gekozen voor de mozaïekbank.

Burgemeester Marijke van Beek plantte vorig jaar oktober een hartjesboom lang de Meerdreef in Wijchen. Foto: Gemeente Wijchen

Burgemeester Marijke van Beek plantte vorig jaar Langs de Meerdreef in Wijchen een Japanse hartjesboom en bloembollen als aftrap voor het landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Die locatie was gekozen als plek om even stil te staan bij al dat het leed dat corona in Wijchen, maar ook in de rest van de wereld veroorzaakt.

De heg is inmiddels ook geplant. Ook komt er straks de mogelijkheid om even rustig te zitten.

Ontwerp

Omdat de corona-herdenkplek voor en door bewoners is, kan iedereen die dat wil een ontwerp indienen voor de gedenkbank. Als bank is gekozen voor het type Armstrong van de firma luc4me. Het is een robuuste betonnen bank, die plek biedt aan drie of vier volwassenen.

Wie een ontwerp wil indienen kan de tekening downloaden van de site van de gemeente. Van het winnende ontwerp wordt door een kunstenaar de bank gemaakt. Het ontwerp dient voor vrijdag 23 april ge-e-maild te worden.

Reacties