Maatwerk steun ondernemers noodzakelijk vindt VVD

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

De VVD in Wijchen vindt dat er maatwerk moet komen om bedrijven te steunen die het moeilijk hebben door de coronacrisis en dreigen om te vallen. Volgens raadslid Roel Boumans zijn er Wijchense ondernemers die tussen wal en schip dreigen te vallen bij de diverse noodmaatregelen.

Het gaat om de toepassing van de steunregeling NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten).

VVD-raadslid Roel Boumans. Foto: VVD Wijchen

“Ze klagen over gebrek aan maatwerk. Ondernemers die tientallen jaren met succes hebben gewerkt, moeten hun zelfstandig opgebouwde pensioen inzetten om de vaste lasten te betalen of hun huis verkopen om het familiebedrijf te behouden”, zegt Boumans. “Ze hebben geen flexibele schil in personeel en kleine marges en lijken nergens recht op te hebben.”

Voorschotten

De VVD wil graag van het college van burgemeester en wethouders weten of er ondernemers in de gemeente Wijchen zijn die hiermee te maken hebben en of het college bereid is om samen met die ondernemers te bekijken hoe en op welke manieren maatwerk geleverd kan worden.

Ook wil Boumans weten of er overbruggingsregelingen zijn. “Bijvoorbeeld voorschotten, indien de aanvraag nog niet formeel goedgekeurd kan worden maar de nood wel hoog is en goedkeuring waarschijnlijk.”

Reacties

Cookieinstellingen