Tijdelijk beachveld bij Sportcentrum Arcus

Foto: Thomas Buchenberger/Pixabay

Waarschijnlijk volgende week al kunnen liefhebbers gebruikmaken van een ‘beachveld’ bij Sportcentrum Arcus in Wijchen. De gemeente stelt 5.000 euro beschikbaar voor de realisatie. Het initiatief komt van volleybalvereniging Trivos in samenwerking met handbalvereniging The Flyers en Triwy, de exploitant van Arcus.

“Door de coronacrisis staan de binnensportverenigingen onder druk. Ze maken zich met name zorgen over verlies van leden en vrijwilligers en inkomstenderving”, zegt wethouder Paul Loermans. “Ze zijn erg geholpen als ze hun leden buiten kunnen laten sporten op het tijdelijke beachveld. Een van de weinige voordelen van deze coronatijd is dat mensen hebben ontdekt dat buiten sporten heel leuk is.”

Wethouder Paul Loermans. Foto: Gemeente Wijchen

Om het zandveld mogelijk te maken worden de fietsenrekken richting ingang van het sprotcentrum verplaatst en wordt het plantenvak met lage struiken opgeruimd en gestraat.

Lokaal sportakkoord

Op de aanvraag van de drie initiatiefnemers is positief besloten door het kernteam van het Lokaal Sportakkoord. Dit bestaat uit een vertegenwoordiging van de lokale(sport)verenigingen en maatschappelijke instellingen, waar ook de gemeente deel van uit maakt; dit team, dat de diverse aanvragen beoordeelt, steunt de aanvraag van Trivos door middel van een bijdrage uit het lokaal sportakkoord. De totale kosten voor de tijdelijke aanleg van het beachveld bedragen 17.000 euro, waarvan 12.000 euro directe aanlegkosten zijn. Deze zijn gedekt uit het lokale sportakkoord. Het restant van de kosten, 5.000 euro komt uit het potje ‘egalisatie coronacompensatie’.

Het onderhoud is de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemers en kost dus niets.

Tijdelijk

Niet alleen de volleybal- en handbalclub kunnen gratis gebruikmaken van het beachveld, maar ook bijvoorbeeld de badmintonners of voetballers en verder onder meer buurtbewoners en het onderwijs (opnemen in het lesprogramma). Triwy zal dit beheren door middel van een registratiesysteem.

Het beachveld ligt er overigens tijdelijk. “We moeten eerst maar eens kijken of het een succes is. Als dat het geval is, waarom zou je het dan later weghalen?”, zegt Loermans.

Foto: Google Maps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen