Nieuwe basisschool komt in gebouw aan de Leemweg

Het schoolgebouw aan de Leemweg in Wijchen
Het schoolgebouw aan de Leemweg in Wijchen
Foto: Google Maps

De nieuwe basisschool in Wijchen komt in het gebouw aan de Leemweg 121. De nieuwe school gaat op 1 augustus 2022 van start, maar zal dat voorlopig doen in een van de locaties van de onderwijsstichting Kans & Kleur.

Het schoolgebouw aan de Leemweg is eigendom van de gemeente Wijchen en wordt gedeeltelijk door het Maaswaal College gebruikt. De gemeente wil het gebouw ook gebruiken als tijdelijke locatie voor het Pro College (praktijkonderwijs) dat aan de Acaciastraat zit. Dat gebouw wordt vanaf eind dit jaar grondig vernieuwd; in die tijd krijgt het Pro College onderdak aan de Leemweg.

Als de vernieuwbouw klaar is, kan het Pro College weer naar de Acaciastraat. Dat is naar verwachting rond maart 2023. De nieuwe ‘flexibele’ basisschool kan dan naar de Leemweg.

Flexibel

De nieuwe school is gebaseerd op algemeen bijzonder onderwijs (zie feitenblokje). De groep staat centraal en de kinderen bepalen mede wat ze leren. Er zijn flexibele roosters en het onderwijs is op elk individueel kind toegesneden. Op de school wordt ook kinderopvang geboden.

Wethouder Paul Loermans is blij met de komst van de school naar Wijchen. “Ik ben er heel erg enthousiast over. Het is een concept waarbij spel en leren met elkaar vervlochten zijn.” Het is op termijn de bedoeling dat de nieuwe school naar het Hart van Zuid gaat.


FEITEN Onderwijs

  • Er zijn in Nederland openbare en bijzondere scholen.
  • De lessen op een openbare school zijn niet op basis van een godsdienst of levensovertuiging. Bijzondere scholen geven les op basis van godsdienst, levensovertuiging of een visie op het onderwijs.
  • Onder de richting algemeen bijzonder vallen scholen die niet uitgaan van een godsdienst of levensbeschouwing, maar wel een bepaalde onderwijskundige (pedagogische) grondslag hebben.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen