Taxus Taxi haalt weer gratis thuis snoeisel op

Foto: Dar

Stichting Taxus Taxi haalt vanaf dinsdag 25 mei weer gratis taxussnoeisel thuis op. Van dit snoeisel wordt medicatie tegen kanker gemaakt. Om zoveel mogelijk taxussnoeisel op te halen, biedt Taxus Taxi gratis tassen en zeilen aan.

De taxusnaalden bevatten dé basisgrondstof voor chemotherapieën. In de kleine taxustwijgjes zit de stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt. Dat heeft een kankerremmende werking heeft. Taxus Taxi kan alleen snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn niet bruikbaar.

Boerenbond

Een afspraak om snoeisel op te halen kan vanaf vandaag (maandag) online gemaakt worden. Dit kan vanaf 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn welkom; die kan bij een van de locaties van Taxus Taxi ingeleverd worden. De locaties in de gemeente Wijchen zijn de Boerenbond (Kruisbergseweg 46, Wijchen) en D’n Bond (Hogeveld 7, Bergharen). Om zoveel mogelijk taxussnoeisel op te halen, biedt Taxus Taxi gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunnen worden opgehaald bij de locaties.

Schaduw

Het taxussnoeisel mag ook op een hoop worden gelegd. Het taxussnoeisel dienst zoveel mogelijk in de schaduw gehouden te worden. Er wordt aangeraden om het snoeisel meteen na het snoeien aan te melden, dan kan Taxus Taxi dit zo vers mogelijk ophalen.


FEITEN Taxus Taxi

  • De taxusinzameling is gestart in 2009.
  • Het servicekantoor staat in Boxmeer.
  • In Oss bevindt zich de drogerij waar de chauffeurs het taxussnoeisel aan het einde van de dag naartoe brengen.
  • Drogerij Roijkru verzorgt daar het drogingsproces en het transport naar het buitenland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen