Zuidelijke oever Wijchens Meer dit najaar aangepakt

De zuidelijke oever van het Wijchens Meer langs Diepvoorde (rechts) wordt in het najaar aangepakt.
Foto: CIZO Communicatie

De gemeente gaat dit najaar weer een oever opknappen langs het Wijchens Meer. Het gaat om de zuidelijke oever van het meer ter hoogte van de wijk Diepvoorde.

Het Wijchens Meer bestaat uit 4 delen. Voor het opknappen van de oevers is in 2007 een meerjarenplan opgesteld. In 2012 heeft de gemeente de oevers bij de Blauwe Hof en Aalsburg en van Zevendreef tot De Weertjes opgeknapt. In 2016 is het deel ter hoogte van het Oosterpark, Hoogmeer en De Ververt opgeknapt.

Kappen

Het gaat nu op der zuidelijke oever ter hoogte van de wijk Diepvoorde. De noordelijke oever van dit deel neemt de gemeente mee in de plannen voor het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Om de oever op te knappen is het nodig om enkele bomen te verplanten of te kappen. Deze bomen staan te dicht op de oever of hebben een slechte gezondheid. Op een bomenkaart staat aangegeven om welke bomen het gaat.

Inheemse boomsoorten

Dit najaar is het opknappen van de oevers klaar. Tijdens een wandeling of een digitale bijeenkomst kijkt de gemeente samen met omwonenden waar mogelijk nieuwe bomen worden geplant. Er is dan de keuze uit enkele inheemse boomsoorten, zoals berk, beuk, els, iep, linde en wilg.

Reacties