Kunsthuis opent weer de deuren met ‘Bloei in beeld’

Werk van Ria van Elk (links) en Ria van den Bergh, te zien in de expositie 'Bloei in beeld'.
Foto: KunstKringWijchen

KunstKringWijchen gaat deze week weer van start met exposities. Als eerste is vanaf zaterdag in het Kunsthuis in Wijchen Bloei in beeld te zien met beelden van Ria van den Bergh en botanische tekeningen van Ria van Elk.

Ria van den Bergh maakt beelden in steen en klei, die volgens de KunstKring een beroep doen op je verbeeldingskracht. ‘De balans tussen haar figuratieve werken en de abstractie opent de toegang tot een andere wereld met nieuwe inzichten en perspectieven. Ria van den Bergh reikt je handvatten aan, maar geeft geen antwoorden. Ze laat je vrij, om zelf te ontdekken’, aldus de toelichting.

Botanische kunst

Met de natuur als inspiratiebron is Ria van Elk zich gaan specialiseren in botanische illustraties. Een botanische tekening moet een accurate weergave van plant of bloem zijn, waarbij elk detail te zien is. Zij volgde cursussen bij de Hortus Botanicus in Leiden bij docenten uit binnen- en buitenland. Ze is een van de oprichters van de vereniging ‘Botanisch Kunstenaars Nederland’, die streeft naar meer aandacht voor botanische kunst in Nederland.

Weekends

De expositie Bloei in beeld is te zien van zaterdag 12 tot en met zondag 20 juni 2021, zaterdags en zondags van 12.00 tot 17.00 uur. Het Kunsthuis aan de Kasteellaan is te vinden in het voormalige gemeentehuis, ingang zijde Europaplein.

Reacties