Weer poging brandstichting bij Wijchense ondernemer

Foto: Google Maps

Er is vannacht geprobeerd brand te stichten in een horecazaak in Wijchen. Het is de derde keer in korte tijd in Wijchen. Het gaat ditmaal om Pizzeria Zuid in winkelcentrum Zuiderpoort die net als bij de twee vorige branden een eigenaar van buitenlandse afkomst heeft.

Een inwoner van Wijchen die toevallig voorbijkwam heeft volgens de site wijchensnieuws de aanslag kunnen voorkomen. Hij zag een jongeman met een zwarte hoodie rond half zes vanochtend die benzine aan het uitgieten was bij de pizzeria. De Wijchenaar reed daarop naar hem toe, waarop de man snel wegliep. De inmiddels gebelde politie kon de man echter niet meer vinden.

Camerabeelden

Het is de derde keer dat in korte tijd dat wordt geprobeerd brand te stichten bij een zaak met een eigenaar van buitenlandse afkomst. Na de Tayba Markt in de Spoorstraat, die grote brandschade opliep, en Eethuis Wijchen in de Burchtstraat, waar de poging werd verijdeld, is het dit keer Pizzeria Zuid in Wijchen-Zuid.

De politie is bezig met onderzoek; net als bij de vorige keer zijn camerabeelden beschikbaar. Volgens de Gelderlander gaat de politie de komende tijd extra surveilleren in Wijchen.

Zie ook:
Poging tot brandstichting bij eethuis in Wijchen

Supermarkt Spoorstraat ernstig beschadigd door brand

Reacties

Cookieinstellingen