Sites gemeente en werkorganisatie WDW zijn veilig

Foto: Gerd Altmann Pixabay/wijchen.nieuws.nl

De websites van de gemeente Wijchen en Werkorganisatie Druten Wijchen voldoen aan de juiste veiligheidseisen. Dit bleek uit een extra controle na berichten in dagblad Trouw.

Uit recent onderzoek van Trouw blijkt dat tientallen overheidssites niet aan de juiste veiligheidseisen voldoen. Zij hebben hun veiligheid niet op orde. De richtlijnen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) adviseren om de openbare pagina en de plek waar beheerders in kunnen loggen strikt van elkaar te scheiden. In Wijchen en bij de Werkorganisatie Druten Wijchen is dit goed geregeld.

Burgemeester Marijke van Beek. Foto: CIZO Communicatie

Digitaal contact

Volgens burgemeester Marijke van Beek kunnen inwoners, instellingen en bedrijven erop rekenen dat hun digitale contacten met de gemeente en de werkorganisatie veilig zijn. “Goed nieuws voor onze inwoners. Ik vind het belangrijk dat we op een veilige manier met elkaar ook digitaal contact hebben” geeft Van Beek aan. “De samenleving digitaliseert, het is belangrijk om de digitale veiligheid op orde te hebben, juist als overheid.”

Reacties

Cookieinstellingen