112

Man aangehouden voor brand in Roerdompstraat

Foto: Brandweer Nederland

In Wijchen zijn vanochtend weer 2 branden geweest. Aan de Edisonstraat brandden 2 vrachtwagens uit, aan de Roerdompstraat woedde een felle brand in een fotostudio. Voor die laatste brand is een man aangehouden.

Het pand aan de Roerdompstraat waar Sophia Fotografie is gevestigd. Foto: Google Maps

Om 10.06 uur kwam er een melding van een brand in een gebouw aan de Roerdompstraat in Wijchen. Het bleek te gaan om de fotostudio van Sophia Fotografie. Al snel werd het geclassificeerd als middelbrand. Boven het pand bevinden zich woningen, eronder winkels. Diverse bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd. De politie heeft er een plaats delict van gemaakt, wat zou betekenen dat er een vermoeden van brandstichting is.

Man aangehouden

Politie Gelderland liet om 12.30 uur weten een man te hebben aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in de Roerdompstraat.

Edisonstraat

Om 00.13 uur kwam vannacht de eerste brandmelding van de Edisonstraat. Het bleek te gaan om een bedrijfsverzamelgebouw. Om 00.29 uur werd opgeschaald naar een grote brand. Gezien de omvang werd besloten het treinverkeer tijdelijk stil te leggen. De brand is inmiddels onder controle; de politie en brandweer doen vandaag onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Lokale ondernemers

Wijchen werd de afgelopen weken al vaker opgeschrikt door brandstichtingen. Zo werd 3 keer brand gesticht of een poging daartoe gedaan bij zaken van lokale ondernemers van allochtone afkomst. Een keer lukte dat, bij de andere 2 gevallen werd erger voorkomen. Afgelopen dinsdag werd een 26-jarige Wijchenaar aangehouden op verdenking van die brandstichtingen.


FEITEN Brandmeldingen

  • Bij de brandweer wordt naar de grootte van een brand opgeschaald. Normaal gesproken wordt opgeschaald volgens het volgende model:
    • kleine brand (één tankautospuit)
    • middelbrand (tweede tankautospuit en officier van dienst)
    • grote brand (derde tankautospuit, eventueel een verbindings- en commandovoertuig)
    • zeer grote brand (vierde tankautospuit)

Reacties

Cookieinstellingen