Hoofdrol Jasper Huinink in video Open Monumentendag

Foto: still uit video Open Monumentendag

De Open Monumentendag zal dit jaar weer onder ‘normale omstandigheden’ plaatsvinden. In het kader van de landelijke campagne werd vorige maand in Wijchen een video opgenomen met de jonge Wijchenaar Jasper Huinink in de hoofdrol.

De Wijchense molen. Foto: CIZO Communicatie

De landelijke campagne voor de 35e editie van de Open Monumentendag met als thema ‘Mijn monument is jouw monument’ is geopend met een video over Jasper. Vorige maand is het landelijke campagneteam in Wijchen geweest om een video op te nemen waarin Jasper enthousiast vertelt over zijn liefde voor het molenaarsvak.

Molenaarsopleiding

Jasper is misschien wel de jongste molenaar van Nederland. Hij volgt de molenaarsopleiding, maar leert van molenaar Jeroen van de Water van de Wijchense molen ook het vak uitoefenen en meel te malen. Hij is dit jaar geslaagd voor het havo-examen maar is vast van plan regelmatig op de molen aan de Bronckhorstlaan actief te zijn.

In het derde weekend van september (11 en 12 september) worden weer zo’n 5000 monumenten opengesteld. Een daarvan is de Wijchense molen die eigenlijk De Oude Molen heet.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen