Voorlopig ontwerp TKWM gepresenteerd aan raad

Foto: tkwm.nl

De gemeenteraad van Wijchen wordt donderdag bijgepraat over de stand van zaken van Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Ook wordt het voorlopig ontwerp van dit bouwproject gepresenteerd.

Het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer gaat over de inrichting van het gebied tussen het kasteel en het meer. Het is de bedoeling een verbinding te maken tussen de geschiedenis van Wijchen en het centrum. Er worden onder andere ongeveer 160 energieneutrale woningen, een hotel, grand café en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.

Om dit gebied gaat het bij Tussen Kasteel en Wijchens Meer. 1. Voorterrein van het Kasteel 2. Europaplein nabij de winkels 3. Parkeerterrein Europaplein 4. Woningencomplex Emilia Staete 5. Parochietuin 6. Noordoevers van het Wijchens Meer. Tekening: Gemeente Wijchen

De Burcht (Europaplein)

Fase 1 van het project is De Burcht, het gedeelte van het oude gemeentekantoor. Aan de Kasteellaan komt een plein; langs het plein worden nieuwe appartementen gebouwd voor het midden en het hogere segment. Het Europaplein krijgt ook woningen, een ondergrondse parkeergarage en een plein met een waterfontein. Het streven is om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw van De Burcht.

De Oever (Meeroever)

Bij fase 2, De Oever, overheerst het groen. De meeroever wordt aangepakt en krijgt onder meer trappen naar het water. Aan de overkant van de Meerdreef komen luxe appartementen, een grand café en een ontmoetingspaviljoen, gebouwd met materialen van het oude gemeentekantoor.

De Gaard (Bolsterterrein)

Fase 3 is De Gaard waar woningen komen voor gezinnen en senioren.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad wordt gehouden in het Maaswaal College aan de Veenseweg, begint om 20.30 uur en is te volgen via de site van wijchen.nieuws.nl.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen