Wijchense musicalclub Bries gaat weer beginnen

Foto: briesproducties.nl

De amateurmusicalclub Bries Producties gaat na een lange pauze in verband met corona, vanaf september weer van start. Er is nog ruimte voor nieuwe leden die zin hebben om met de groep de familiemusical Bloemrijk op de planken te brengen.

Bries Producties is een relatief nieuwe groep die gestart is in januari 2020. Vlak na de kennismakingsperiode en de rolverdeling brak corona uit en moesten de leden noodgedwongen hun repetities opschorten.

Inge Oomen, voorzitter van de groep: “Dat was echt heel erg balen. We waren net goed en wel begonnen met een club van 20 enthousiaste mensen, we leerden elkaar kennen en we hadden de rolverdeling net gemaakt. We waren klaar om echt aan de slag te gaan met het stuk. Natuurlijk hebben we nog alternatieve manieren gezocht om de repetities door te kunnen laten gaan, maar we merkten al snel: het is niet hetzelfde.”

Inge Oomen. Foto: briesproducties.nl

Energie

Bries is volgens Oomen een groep die uitgaat van eigenaarschap: iedereen levert, naast een rol op het toneel, ook op andere onderdelen een bijdrage. “We doen energie op door samen een creatief proces aan te gaan. Online was dat niet haalbaar dus hebben we op een gegeven moment besloten de productie op pauze te zetten.”

September

Nu is Bries weer klaar voor een herstart. In september begint de groep weer met repeteren. Een aantal leden is echter afgehaakt.

We hopen dat we de groep aan kunnen vullen met een aantal nieuwe enthousiaste mensen!”

“Het was te verwachten dat dat ging gebeuren. In 1,5 jaar tijd kan er veel veranderen en moeten mensen soms andere keuzes maken. Voordeel is wel dat we nu weer ruimte hebben voor nieuwe leden. We hopen dat we de groep aan kunnen vullen met een aantal nieuwe enthousiaste mensen!”

Nieuwe leden

Bries is op zoek naar mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die het leuk vinden om toneel te spelen, te dansen en te zingen. Ervaring is niet nodig. Op de website van Bries is meer informatie te lezen en kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen