Bouw van nieuwe La Verna vordert gestaag

De entree van het toekomstige nieuwe La Verna
De entree van het toekomstige nieuwe La Verna
Foto: Van de Looi Architecten

Langzaam maar zeker krijgt het nieuwe La Verna vorm. Het verpleeghuis in Alverna gaat plaatsmaken voor nieuwbouw met 90 appartementen. In 70 komen de huidige bewoners van La Verna. De overige 20 worden gehuurd door de Driestroom voor ouder wordende cliënten met een beperking.

Het huidige La Verna, op het terrein tussen Graafseweg en Leemweg waar ook serviceflat Rivo Torto voor zelfstandig wonende ouderen staat, telt 83 appartementen die worden gehuurd door zorgorganisatie LuciVer; het verpleeghuis voldoet echter niet meer voor de huidige bewoners. Onder andere vanwege te kleine badkamers, een slecht binnenklimaat en hoge drempels.

Het T-vormige gebouw van het nieuwe La Verna. Foto: Van de Looi Architecten

T-vorming gebouw

Het huidige gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor een T-vorming gebouw met 90 (grotere) appartementen. Tijdens de bouw van de eerste fase, die begin 2022 klaar is, blijft La Verna in gebruik; na oplevering verhuizen de bewoners naar de nieuwbouw. Het oude pand wordt gesloopt voor fase 2 die circa een jaar duurt.

Plat dak

Het nieuwe gebouw bestaat grotendeels uit 3 lagen en 1 vleugel heeft vier lagen. De nieuwbouw heeft een plat dak en wordt daardoor aanmerkelijk minder hoog dan het bestaande La Verna.

De 90 appartementen hebben een oppervlakte van 42 vierkante meter met een woonkamer, slaapkamer en badkamer met toilet. De appartementen zijn per 10 geclusterd. Zo ontstaan 9 woongroepen (7 voor LuciVer en 2 voor Driestroom). Iedere woongroep heeft een gemeenschappelijke huiskamer met daaraan grenzend het gemeenschappelijke balkon.

Van de Looi

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in opdracht van Talis en Hendriks Bouw & Ontwikkeling Oss. Het ontwerp is van Van de Looi Architecten.

Foto: Google Maps
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen