Cadeaukaart Wijchen= voor mensen met laag inkomen

Wethouder Nick Derks (r) met de cadeaukaart van Wijchen= ter waarde van bijna 110.000 euro
Wethouder Nick Derks (r) met de cadeaukaart van Wijchen= ter waarde van bijna 110.000 euro
Foto: Gemeente Wijchen

De gemeente Wijchen geeft huishoudens met een laag inkomen een steuntje in de rug. Zij krijgen een Wijchen= Cadeaukaart. Omdat de kaart alleen in Wijchen ingeleverd kan worden, worden hiermee ook de Wijchense ondernemers geholpen.

De coronacrisis heeft bijna een jaar lang het openbare leven voor een groot deel stilgelegd. Dat heeft ook zijn sporen nagelaten in Wijchen, bij ondernemers, verenigingen en inwoners.

Huishoudens met een laag inkomen hadden het zwaar. De gemeente wil deze groep een steuntje in de rug geven. Huishoudens met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm krijgen een Cadeaukaart Wijchen= ter waarde van 50 euro. De cadeaukaart kan besteed worden bij ruim 100 Wijchense winkels en ondernemers.

Iets extra’s

Wethouder Nick Derks: “Zo snijdt het mes aan twee kanten. Onze inwoners met een laag inkomen kunnen deze zomer iets extra’s doen. Tegelijkertijd hebben de Wijchense ondernemers meer omzet.”
De gemeente Wijchen stelt een bedrag van bijna 110.000 euro beschikbaar voor de cadeaubonnen.

De huishoudens met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn, krijgen de cadeaukaart thuis gestuurd. Wie op 20 juli nog geen cadeaukaart in de brievenbus heeft liggen, kan die alsnog via internet aanvragen. De webpagina is pas op 20 juli beschikbaar.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen