Wie wordt Klimaatburgemeester in Wijchen?

Foto: iedereendoetwat.nl

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt Nederlanders die zich inzetten voor een beter klimaat, ook in Wijchen. Tussen 28 oktober en 6 november is de eerste Nationale Klimaatweek om over het voetlicht te brengen wat er al allemaal gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Daarvoor wordt in Wijchen gezocht naar een ‘Klimaatburgemeester’: iemand die zich inzet voor een beter klimaat door de eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn, maar ook iets kleins, goedkoop of duur. Van het huis laten isoleren tot minder voedsel verspillen. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden op de site van de rijksoverheid.

Inspireren

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Klimaatpartners, bedrijven, organisaties en gemeenten laten van zich horen met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.

CO2-uitstoot

Niets doen is geen optie en iedereen doet wat, is het uitgangspunt. Op die manier kan gezamenlijk de CO2-uitstoot in Nederland worden verlaagd. Burgers, bedrijven en organisaties worden opgeroepen om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. In de week van 28 oktober spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.

 

Reacties

Cookieinstellingen