Installatiekunstwerk ‘Piëta’ te zien in het Kunsthuis

Beelden van de installatie 'Piëta'
Foto: KunstKringWijchen

In het Kunsthuis in Wijchen is vanaf komende zaterdag de installatie Piëta te zien. Drie kunstenaars presenteren hierbij een eigentijdse versie van dit eeuwenoude beeld.

Piëta komt van het Italiaanse pietà, dat compassie of piëteit betekent. Het is in de kunst de benaming voor een afbeelding of uitbeelding van de dode Christus vergezeld door Maria of engelen. Het kan een schilderij of een beeld zijn.

Eigentijdse versie

Volgens de kunstenaars Hilly Withaar, Henk Westerhof en ferrie=differentieel is het beeld van een moeder met haar dode zoon nog zeer actueel: dagelijks zijn er overal ter wereld ouders die getroffen worden door het verlies van een kind.

De piëta houdt deze drie kunstenaars juist door de actualiteit al geruime tijd bezig. Met deze installatie willen zij een eigentijdse versie van dit eeuwenoude beeld presenteren. Daartoe combineerden ze video-opnamen van scènes uit de piëta met schilderijen en originele muziek.

Aparte ruimte

Om de installatie geconcentreerd te kunnen ondergaan vindt de vertoning plaats in een speciale lichte ruimte voor 1 of 2 mensen tegelijk. Daarmee worden optimale omstandigheden gecreëerd voor een individuele ervaring van het samenspel van klank en beeld.

Gratis

De installatie Piëta is te zien in het Kunsthuis aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen (voormalig gemeentehuis, ingang Europaplein) van 31 juli tot en met zondag 15 augustus, op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Reacties

Cookieinstellingen