Camping Wighenerhorst wordt luxe huisjespark

Teleurgestelde bewoners in de tv-reportage van EenVandaag over de Wighenerhorst
Teleurgestelde bewoners in de tv-reportage van EenVandaag over de Wighenerhorst
Foto: EenVandaag

Camping Wighenerhorst in Alverna houdt op te bestaan. De camping is verkocht aan een projectontwikkelaar die er circa 60 vakantiehuisjes gaat bouwen. Volgens Roland van Embden, samen met zijn zus en zwager eigenaar, zou de camping grondig gerenoveerd moeten worden.

Een grondige opknapbeurt is voor de eigenaar financieel echter niet haalbaar. Ook spelen gezondheidsproblemen van een van de beheerders een rol in het besluit om de camping te verkopen.

De camping is ongeveer 6 hectare groot (ongeveer 12 voetbalvelden) en telt 120 plekken voor stacaravans en 35 plekken voor bezoekers met een tent of caravan. Ook beschikt de camping over een zwembad en een speeltuin. De camping maakt deel uit van recreatiepark Wighenerhorst dat ook een deel met huisjes telt. Dat krijgt volgens Van Embden eerst een flinke opknapbeurt en een andere naam en wordt dan ook verkocht.

Voor mij betekent deze plek alles. Ik wil mijn zoontje hier zijn hele leven laten opgroeien

Voor de huidige campingbezoekers is het een hard gelag dat zij hun favoriete stek kwijtraken. ‘Voor mij betekent deze plek alles. Ik wil mijn zoontje hier zijn hele leven laten opgroeien”, zegt een van de bewoners in een rerportage van het tv-programma EenVandaag

Positieve ontwikkeling

Wethouder toerisme Nick Derks van de gemeente Wijchen ziet de verkoop van de camping van Wighenerhorst als een positieve ontwikkeling, zo zegt hij in de reportage van EenVandaag.  “Wat je nu op het park ziet, is de langdurige verblijfsrecreatie met boterhammetjes van huis. Wat je straks krijgt zijn mensen die kortstondig blijven, die naar een restaurant gaan, het kasteel, dat zijn andere toeristen.”

Toeristische overnachtingen

Derks zei eerder op wijchen.nieuws.nl dat de  gemeente in deze coalitieperiode inzet op een stijging van 20 procent toeristische overnachtingen. Het nieuwe recreatiepark gaat hierin voorzien als het aan het college ligt. “Bijkomend voordeel van een aantrekkelijk vakantiepark is dat het de onderlinge verbinding en samenwerking tussen ondernemers in de vrijetijdssector stimuleert; want ook dat is een ambitie van de gemeente. En het zet Wijchen beter op de kaart.”

Arbeidsmigranten

Volgens Derks stond het vakantiepark in de afgelopen jaren stil “met structurele overtredingen, huisvesting van arbeidsmigranten.” Hij verwacht dat met toezicht van een grote keten illegale bewoning wordt tegengegaan.

Het terrein moet over ruim een jaar (september 2022) leeg worden opgeleverd aan de nieuwe eigenaar die niet in de publiciteit wil treden en onbekend is.

Hier de reportage die onlangs bij EenVandaag te zien was.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen