CDA wil rijksbijdrage voor bouw doelgroepwoningen

Foto: Anncapictures/Pixabay

Het kabinet heeft geld vrijgemaakt voor het versneld realiseren van huisvesting voor zogenoemde aandachtsgroepen. Dat zijn onder anderen arbeidsmigranten, studenten, statushouders en andere ‘spoedzoekers’.

CDA Wijchen wil weten of het college van burgemeester en wethouders kansen ziet om aanspraak te maken op maximaal 1 miljoen euro voor het bouwen van woningen voor aandachtsgroepen.

Grote gevolgen

De landelijke regeling ‘Huisvesting aandachtsgroepen’ is vorige week vrijdag gepubliceerd. Volgens de regeling kan ‘Het niet tijdig voorzien in de woonvraag van deze groep op persoonlijk niveau en voor de samenleving grote gevolgen hebben’. Het kabinet heeft daarom geld vrijgemaakt voor het versneld realiseren van huisvesting voor deze groepen. Er is circa 50 miljoen euro te verdelen onder 45 gemeenten in Nederland.

CDA Wijchen
CDA-raadslid Björn Derksen. Foto: CDA Wijchen

Kansen

“De regeling is nu nog niet in werking getreden”, zegt CDA-raadslid Björn Derksen. “Op dit moment kunnen gemeenten op de ontwerpregeling reageren. Dit biedt kansen voor Wijchen om zich hiervoor aan te melden.” Het CDA wil van het college weten of het gaat meedingen naar de rijksbijdrage door een aanvraag in te dienen. Derksen: “Indien dit niet het geval is: waarom is het college dit niet voornemens om te doen?”

Hoeveel

Ook vragen de christendemocraten zich af hoeveel spoedzoekers er in de gemeente Wijchen bekend zijn en op welke wijze het college woningen voor deze doelgroep bouwt of aan hen toewijst.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen