Wijchen huldigt Olympische medaillewinnaar Smulders

De prijsuitreiking in Tokio; rechts Merel Smulders met de bronzen medaille
De prijsuitreiking in Tokio; rechts Merel Smulders met de bronzen medaille
Foto: Still uit reportage Eurosport

Olympisch medaillewinnaar Merel Smulders wordt vandaag gehuldigd in haar woonplaats Wijchen en in Horssen waar ze opgroeide. Vanaf 17.30 uur maakt ze een rondrit door Wijchen.

De start van de rondrit is bij Hof van Hagevoort waar de buurtbewoners van Merel Smulders inmiddels de buurt al oranje gekleurd hebben.

De globale route van de rondrit van Olympisch medaillewinnaar Merel Smulders. Bron: Google Maps

Route

De route voert via de Randweg, Hoefsestraat, Ringlaan, Leemweg naar het Sint Jorispad waar haar oude vereniging FCV Wycross zit. Vervolgens gaat de rit via de Meerdreef naar de Touwslagersbaan, Markt en Kasteellaan naar de Bronckhorstlaan. Daarna gaat het naar Horssen waar de huldiging wordt afgesloten.

Huldiging

Merel Smulders (23) uit Wijchen behaalde op de Olympische Spelen in Tokio een bronzen medaille bij het BMX’en. Ze werd derde achter de Britse Bethany Shriever en de Colombiaanse Mariana Pajón. Bronzen medaillewinnaar Merel werd afgelopen zondag na terugkomst uit Japan al gehuldigd in Scheveningen. Haar oudere zus Laura, die ook in Wijchen woont, werd in de halve finale uitgeschakeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen