Fietsclinics bij opening van pumptrack Wijchen-West

Foto: Pumptrack Wijchen

De pumptrack in Wijchen-West is al een tijdje in gebruik; komende zaterdag wordt de baan door wethouder Paul Loermans officieel geopend. Omdat er door de coronamaatregelen geen grote evenementen georganiseerd mogen worden, wordt het een bescheiden feestje met fietsclinics voor de jeugd.

De pumptrack is een idee van Wijchenaar Olaf van Kolck. Met financiële hulp van de gemeente Wijchen, de provincie Gelderland, Pumptrackfonds Papendal en het Lokaal Sportakkoord is de baan nu een feit.

Vrienden

Olaf van Kolck maakten een plan voor een pumptrack in Wijchen-West en kreeg hulp van fietscrossvereniging Wycross om de subsidies te stallen voor de aanleg van de baan. Een pumptrack is een baan van asfalt met bulten, kuilen en bochten. Jong en oud kan er gebruik van maken met een loopfiets, step, skateboard, BMX-fiets of skates.

Van Kolck is enorm trots: “Mijn idee is om zoveel mogelijk kids achter hun beeldscherm vandaan te halen en naar buiten te krijgen. Op de pumptrack maken ze vrienden en worden ze op een speelse manier handiger en fit. Hoe mooi kan het zijn! Ik ben super blij dat het zo’n groot succes is geworden. Houd het veilig, draag een helm en handschoenen.”

WK BMX

André Beerendonk, voorzitter FCV Wycross: “Olaf was al jarenlang bezig met een pumptrack in Wijchen. Met de organisatie van het WK BMX in Papendal in het weekend van 21 en 22 augustus zijn er extra financiële middelen beschikbaar gekomen waarmee de kosten nu rond zijn. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje aan kon bijdragen.”

“De pumptrack is een prachtige aanwinst voor Wijchen”, zo zegt wethouder Paul Loermans. “We werken als gemeente samen met verschillende sportaanbieders aan een sportief Wijchen. En ook op zo’n manier dat we in de buitenlucht plekken maken waar Wijchenaren gratis kunnen bewegen.”

Bescheiden feestje

De officiële opening is zaterdag om 13.00 uur. Omdat er door de coronamaatregelen geen grote evenementen georganiseerd mogen worden, is het een bescheiden feestje. Op de openingsdag worden 2 fietsclinics voor de Wijchense jeugd gehouden. Mitchel Schotman, Nederlands Kampioen BMX geeft de clinics.

Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden via [email protected]; voor de clinics worden 40 aanmelders uitgenodigd.

Zie ook:
Pumptrack aan de Beemd is klaar voor gebruik

Reacties