CDA wil meer inzicht in afspraken woningbouw in regio

Foto: Hans Braxmeier Pixabay/Google Maps

De CDA-fractie wil meer duidelijkheid over de regionale afspraken over woningbouw in het gebied. Ook wil zij weten in hoeverre de afspraken in de regio er op dit moment voor zorgen dat toekomstige woningbouwplannen in Wijchen niet ontwikkeld kunnen worden.

“In de gemeente Wijchen worden de komende jaren extra woningen gebouwd. Dat is een goed vooruitzicht voor alle woningzoekenden in Wijchen”, zegt raadslid Marlien Joosse-de Visser.

Raadslid Marlien Joosse-de Visser. Foto: CDA Wijchen

Beknellend

“Toch merkt de CDA-fractie in de gemeenteraad dat onderlinge afspraken die in de regio zijn gemaakt over woningbouw nog wel eens beknellend werken voor de bouwambities die Wijchen heeft”, zegt Joosse-de Visser.

De gesprekken die in de regio over de woningbouw plaatsvinden zijn voor de fractie een niet volledig inzichtelijk proces.

Verslagen

Het CDA wil daarom van het college van burgemeester en wethouders weten wat de voortgang van de gesprekken in de regio over de woningbouwplannen zijn en hoe frequent deze gesprekken plaatsvinden en wie daarbij aanwezig zijn. Om meer inzicht te krijgen wil het CDA ook de verslagen daarvan, als die er zijn.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen