Wijchen gedeeld 89e bij ‘Olympische geboorteplaatsen’

Openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio
Foto: Flickr

In de lijst van Nederlandse steden die een Olympische medaille hebben ‘gewonnen’, staat Wijchen op een gedeelde 89e plaats. Amsterdam voert de lijst aan met 96 Olympische medailles, gevolgd door Den Haag met 55 en Rotterdam met 39.

De lijst is samengesteld door Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen. De lijst bestaat uit alle Nederlandse medailles die Nederland sinds 1900 op de Zomerspelen heeft behaald.  Alle winnaars, hun medailles en hun geboorteplaatsen werden verzameld en daar kwam een ranking uit voort van steden en dorpen die historisch gezien de meeste Nederlandse Olympische medailles hebben voortgebracht.

Wijchen staat op een gedeelde 89e plaats met 1 medaillewinnaar. Wie dat is staat er niet bij. De vier bij de redactie bekende in Wijchen geboren sporters zijn Roy Makaay (voetbal), Rafael Elshof (wielrennen), Lieke Klaus (BMX) en Claudia van Thiel (volleybal). Zij hebben echter geen van allen een medaille gewonnen.

Omdat gekeken is naar geboorteplaatsen tellen Laura en Merel Smulders, die beiden een bronzen medaille wonnen, niet mee: Laura is geboren in Nijmegen, Merel in Horssen.

In de regio staat Nijmegen het hoogst op plek: 19.  Arnhem staat 10e.

Reacties