Bakker Jacques door het oog van de naald

Robèrt snijdt de tompouce van Jacques (rechts) aan. Links presentator André van Duin en Janny
Foto: still van tv-uitzending

Jacques van Ewijk is nog in de race voor beste bakker in de reeks Heel Holland Bakt Nog een keer!. Al was het volgens hem wel kantje boord.

De Wijchense hobbybakker moest zondagavond in de eerste opdracht, de signatuuropdracht, tompoucen maken. Hij maakte ‘Niet zómaar een tompouce’, een tompouce op zijn kant.

Bladerdeeg

Jurylid Janny van der Heijden proefde heel duidelijk de kers en was te spreken over het uiterlijk. Ze vond het ‘een geslaagde tompouce’. Robèrt van Beckhoven vond de creatie heel goed en het bladerdeeg was volgens hem top.

‘Rommelige taart’

Bij de technische ronde stond een ‘Charlotte Russe’ op het programma. Dat werd bij Jacques volgens Robèrt een ‘rommelige taart’ en de vulling was niet goed. De Wijchenaar werd dan ook laatste bij deze opdracht.

Smaakcombinatie

De laatste opdracht betrof een paté en croûte. Jacques had hiermee te maken met een oven die niet geheel naar wens functioneerde. Het resultaat was volgens Robert met brokken vlees niet verfijnd genoeg. Smaak en smaakcombinatie waren volgens Janny heel lekker.

Opgelucht

Het bleef spannend en uiteindelijk was het Narcis die als laatste eindigde, maar ze hoefde de tent niet te verlaten omdat Manuela voor de laatste ronde om trieste privéredenen  de strijd moest staken. Jacques was ontzettend opgelucht. “Het was door het oog van de naald, denk ik.”

De uitzending van zondag 12 september is hier te zien.

 

 

 

 

Reacties