Celstraf Wijchenaar voor ontvoering en misbruik jongen

Foto: Succo/Pixabay

Een 30-jarige man uit Wijchen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en tbs met dwangverpleging voor de ontvoering en de aanranding van een 12-jarige jongen en de uitlokking van brandstichting en caravandiefstallen.

In oktober 2020 nam een 40-jarige man uit Boven-Leeuwen zijn stiefzoon vanuit Boven-Leeuwen mee naar een leegstaand en vervuild pand in Wijchen. Daar liet hij de jongen GHB drinken en bracht hem vervolgens naar een kamer. Daar werd de jongen door de 30-jarige Wijchenaar aangerand.

WhatsApp

Volgens de rechtbank kreeg de 40-jarige man via WhatsApp opdrachten van de Wijchenaar. Die deed zich daarbij voor als geest of medium en uitte op een zeer intense manier allerlei bedreigingen die werkelijkheid zouden worden als de opdrachten niet zouden worden uitgevoerd. De 40-jarige man voerde deze opdrachten vervolgens uit omdat hij vooral vreesde voor het leven en de veiligheid van zijn dochter. Een van deze opdrachten was dat de 40-jarige man zijn stiefzoon naar Wijchen moest brengen.

Caravans

De man uit Boven-Leeuwen werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk voor ontvoering, brandstichting en caravandiefstallen. Hij had namelijk ook zijn huis in Boven-Leeuwen in brand gestoken en 6 caravans uit een caravanstalling gestolen. Dit waren ook opdrachten van de Wijchense ‘geest’.

Schadevergoeding

De rechtbank heeft aan de 12-jarige jongen een schadevergoeding van ongeveer 10.000 euro in totaal toegekend. Daarnaast krijgen 2 eigenaren van caravans een schadevergoeding toegekend.

(bron: de Rechtspraak)

Zie ook:
Poging zelfdoding verdachte seksueel misbruik Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen