Wijchenaar wordt Meesterbakker van de week

Applaus van zijn medebakkers als Jacques van Ewijk (links) wordt uitgeroepen tot Meesterbakker
Applaus van zijn medebakkers als Jacques van Ewijk (links) wordt uitgeroepen tot Meesterbakker
Foto: still uit tv-uitzending

De Wijchense hobbybakker Jacques van Ewijk is zondagavond uitgeroepen tot Meesterbakker van de week bij Heel Holland Bakt Nog een keer!. Hij scoorde vooral met zijn vlechtbroodjes en zijn taart met vouwchocolade.

De eerste opdracht in de kwartfinale voor de 5 overgebleven bakkers was het maken van een religieuse, 2 soesjes op elkaar gestapeld. De soezen van Van Ewijk in zijn creatie ‘Acht op een rij’ waren heel goed gebakken met mooie kleuren van de lavendel en sinaasappel volgens jurylid Robèrt van Beckhoven. Zijn collega Janny van der Heijden vond de combinatie prima.

Wijchense molen

Voor de technische opdracht maakten de bakkers vlechtbroden. Daarmee zaten veel bakkers behoorlijk in de knoop, maar voor de Wijchenaar was dit een kolfje naar zijn hand. Hij bakt al zijn hele leven brood en eigenlijk pas sinds zijn deelname aan Heel Holland Bakt in 2014 ook banket- en patisserietaarten. Zijn brood bakt hij met meel van de Wijchense molen.

Jacques won zondagavond met zijn boordjes glansrijk deze ronde. Volgens Van Beckhoven ligt brood hem wel. “Het mag van mij elke week terugkomen”, aldus de blije Wijchenaar.

Verleiding

Op de tweede bakdag moesten de bakkers een taart versieren met vouwchocolade. Een grote uitdaging, want in de koude tent was de chocola al snel te hard en dus breekbaar. Van der Heijden noemde de ‘Chocolade verleiding’ van de Wijchenaar een beauty. “Hij ziet er mooi en vol uit, een mooi taartje.” Volgens Robèrt was de taart bijna perfect gemaakt. Dat alles was voldoende om Jacques uit te roepen tot Meesterbakker van de week.

De uitzending van zondag 19 september is hier te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen