Open NK Living Statues bij evenement ‘Wijchen staat stil’

Levende beelden tijdens de editie van 2018 in Wijchen
Levende beelden tijdens de editie van 2018 in Wijchen
Foto: Dick Vogelzang

Dertig professionele, nationale en internationale Living Statues oftewel levende standbeelden, zijn komende zondag door het hele centrum van Wijchen te zien.

‘Wijchen staal stil’ is een evenement dat tussen 12.00 en 16.45 uur plaatsvindt en geldt als het Open Nederlands kampioenschap. Een vakjury bepaalt welke drie acts Nederlands kampioen 2021 gaan worden. Dit wordt om 17.00 uur op de Markt bekendgemaakt.

Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Bezoekers aan het centrum kunnen zondagmiddag stemmen door een flyer in te vullen die iedereen in het centrum van Wijchen zal ontvangen. De winnaars bij de volwassenen en jeugd krijgen een bokaal.

Baron van Münchhausen, Living Statues 2018 in Wijchen. Foto: Dick Vogelzang

Bekende Wijchenaren

Als verrassing staan er 3 beelden van BW’ers (Bekende Wijchenaren) tussen; deze speciaal gemaakte statues zijn tot stand gekomen met hulp van Sjoerd Willemsen van het bedrijf The Special Guest.

Voor de kinderen is er op de Markt een gratis activiteit: Hoe wordt ik een Living Statue? Zij worden geschminkt, aangekleed en geleerd hoe je het beste als levend beeld kunt gaan staan. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich zondag tussen 12.00 en 16.30 uur melden op de Markt.

Beleef Wijchen

‘Wijchen staat stil’ wordt georganiseerd door Stichting Beleef Wijchen en mogelijk gemaakt door sponsoring van lokale ondernemers, Wijchen= en de gemeente Wijchen.

Een uitgebreide fotoserie door Dick Vogelzang van de editie in 2018 is hier te zien.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen