Wijchen krijgt een Groen Klimaatplein

Foto: Tuinbranche Nederland

In Wijchen wordt volgende week een Groen Klimaatplein geopend. Bij Tuinwereld Wijchen wordt een plein van circa 30 vierkante meter ingericht waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de aanleg van een duurzame tuin.

Het plein wordt woensdag 29 september geopend. Hierbij is onder anderen Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland aanwezig. Deze brancheorganisatie heeft in 2020 het initiatief genomen voor Groene Klimaatpleinen bij tuincentra.

Extreem weer

Tuincentra krijgen jaarlijks 60 miljoen bezoekers en een dergelijk plein biedt goede mogelijkheden om mensen gericht te informeren en te adviseren over een duurzame tuin. Een groene en klimaatbestendige tuin helpt om overlast bij extreem weer te voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan groene daken, waterelementen, tegels vervangen door groen en planten die bijen, vogels en vlinders aantrekken om de biodiversiteit te verhogen.

Pilot

Het plein is een samenwerking tussen tuincentrum, (lokale) overheid, natuurorganisaties en het bedrijfsleven. In 2020 is Tuinbranche gestart met drie pilots; in maart van dit jaar zijn er 24 groene klimaatpleinen geplaatst. Nu worden weer nieuwe Groene Klimaatpleinen opgeleverd, waaronder in Wijchen.

 

 

 

 

https://groenklimaatplein.nl/

 

Reacties