112

Wijchenaar aangehouden na vondst illegaal vuurwerk

De dozen met illegaal vuurwerk
De dozen met illegaal vuurwerk
Foto: Politie

Een 45-jarige man uit Wijchen is vorige week aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij illegaal vuurwerk. De Wijchenaar is inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van verder onderzoek.

Het gaat om in totaal 3.700 kilo illegaal vuurwerk dat werd gevonden bij een pand aan de Hultenseweg in Tilburg. Naast de Wijchenaar werd een 42-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Volgens de politie gaat het om de eerste grote vuurwerkvangst van het jaar.

Containers

Rechercheurs van het Flexteam van het politiedistrict Hart van Brabant zagen vorige week donderdag achter een pand aan de Hultenseweg een vrachtwagen staan die na huur niet teruggebracht was. Ze besloten het voertuig dat bij vijf containers stond in de gaten te houden. Ze zagen dat twee mannen een container openden en daaruit vervolgens kartonnen dozen haalden en die in de laadruimte van de vrachtwagen schoven. Hierop besloot de politie in te grijpen.

Explosiegevaar

De dozen met daarop het waarschuwingslabel explosiegevaar bleken professioneel illegaal vuurwerk met onder meer cakes en shells te bevatten. Het gaat om circa 3.700 kilo. Hierop zijn beide mannen aangehouden. Ook de vier andere containers zijn door de politie geopend. Hierin zat geen vuurwerk maar onder meer schoenen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de rechtmatige eigenaar daarvan.

Beide mannen werden in verzekering gesteld en afgelopen weekend vrijgelaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Reacties

Cookieinstellingen