Geert Sanders sr. op 71-jarige leeftijd overleden

Geert Sanders (r) in 2016 bij zijn afscheid als voorzitter van KHN afd. Wijchen. Links opvolger Tonnie Verploegen
Foto: Horeca Wijchen

In zijn woonplaats Wijchen is dinsdagmiddag Geert Sanders sr. overleden. De 71-jarige Wijchenaar was een lokale bekendheid als eigenaar van horecabedrijf Sterrebosch. Sanders was al langere tijd ziek.

Geert Sanders nam samen met vrouw in 1974 het voormalige dorpscafé met zaal in het centrum van Wijchen over en bouwde het uit tot een groot horecabedrijf met restaurant, Villa Sterrebosch, café De Arend en diverse zalen.

Koninklijke Horeca

Sanders was vele jaren voorzitter van de afdeling Wijchen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en hij wist horecaondernemers in Wijchen te verenigen en een sterke afdeling te maken. Bij zijn afscheid als voorzitter (hij werd opgevolgd door Tonnie Verploegen) in juni 2016 werd hij benoemd tot lid van verdienste van KHN.

Carnaval

Ook was Sanders jarenlang betrokken bij Stichting Wijchen Allround dat 10 jaar lang evenementen in het centrum van Wijchen organiseerde. In 2016 hield deze stichting, waarvan Sanders bestuurslid was, op te bestaan. Geert Sanders sr. was ook actief in het carnaval en bij de lokale brandweer.

Het bedrijf wordt voorgezet door zijn zoon, Geert Sanders jr.

Reacties

Cookieinstellingen