Hockeymannen Wijchen verliezen ruim van Civicum

De Wijchense keeper Gijs Castelijns voorkomt al in de eerste minuut bij een strafbal een achterstand.

De hockeymannen van Wijchen hebben op eigen veld in de derby tegen Civicum Cuijk na een goede start en een 2-0 voorsprong uiteindelijk toch het onderspit gedolven. Het werd 2-7.

Al in de eerste minuut moest de Wijchense keeper Gijs Castelijns ingrijpen tijdens een Cuijkse aanval, wat hem op een strafbal kwam te staan. Gelukkig voor hem en zijn team wist hij deze uit de touwen te houden. Niet veel later wist Sjors Reith voor Wijchen de score te openen en enkele minuten later was het weer raak voor het thuisteam: Daniƫl Duijzer verdubbelde met een harde slag de score (2-0).

Paar kansen

Het doel van MHC WIjchen ligt onder vuur. Foto: MHC Wijchen

In het tweede kwart kwam Civicum op stoom en volgde de ene aanval na de andere. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Cuijkenaren nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte kwamen (2-2).
In het derde kwart vloog de ene na de andere Cuijkse goal de Wijchenaren om de oren waardoor ze al snel op een 2-5 achterstand kwamen. In het vierde kwart volgden de 2-6 en 2-7. De paar kansen die de Wijchenaren kregen, leidden niet meer tot doelpunten.