112

Wietkwekerij in loods aan de Nieuweweg ontdekt

Foto: NickyPe/Pixabay

De politie heeft vanmorgen in een loods aan de Nieuweweg in Wijchen een professionele wietkwekerij ontdekt. Er werden meer dan 1300 planten aangetroffen. De hennepkwekerij was te bereiken via een speciaal luik.

Naast de planten werden er diverse goederen aangetroffen voor de hennepteelt. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De politie vermoedt dat er al eerdere oogsten zijn geweest. Het onderzoek loopt volop. Vooralsnog is er niemand aangehouden.

Ontmantelen

De kwekerij zit voor een gedeelte boven en voor een gedeelte onder de grond. De brandweer en netbeheerder Liander waren aanwezig bij de inval van de politie. Het ontmantelen van de kwekerij gaat naar verwachting nog de hele woensdag duren.

Brandgevaar

Het bedrijfspand in Wijchen was volgens de politie gehuurd door criminelen, zoals wel vaker gebeurt  Volgens de politie zijn kwekerijen, vooral van deze omvang, levensgevaarlijk vanwege brand- en ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting of lekkage. Het opsporen en ontmantelen ervan heeft dan ook hoge prioriteit.

Hiervoor bestaat in Tweestromenland het Ondermijningsteam Tweestromenland. Deze bestaat uit de zes gemeenten in Tweestromenland (Wijchen, Druten, Heumen, Beuningen, Berg en Dal en West Maas en Waal), de omgevingsdienst, Liander en de politie.

Zie ook:
Hennepkwekerij op Bijsterhuizen ontdekt

Reacties

Cookieinstellingen