MFA Batenburg krijgt elk jaar 25.000 euro subsidie

Zo ziet de MFA Batenburg er straks uit.
Foto: Croonen architecten

Eind dit jaar is de multifunctionele accommodatie (MFA) in Batenburg klaar. Net zoals bij soortgelijke accommodaties in de gemeente wil het college ook aan Stichting MFA Batenburg voor meerdere jaren budgetsubsidie verlenen.

Het gaat om een bedrag van 25.000 euro per jaar voor 2022 tot en met 2025. Met dit bedrag kan de stichting het gebouw aan de Hoppenhofstraat exploiteren en activiteiten organiseren.

Dorpshuis

Stichting MFA Batenburg is een samenwerkingsverband van dorpshuis De Hostert, basisschool St .Jan Baptist en voetbalvereniging Batavia. De stichting organiseert sociaal-culturele en sportieve activiteiten en verhuurt hiertoe ruimten. Zo huurt Kinderopvang ‘de eerste stap‘ ruimte voor het peuterspeelzaalwerk.

Wie het gebouw, dat is ontworpen door Croonen architecten in Nijmegen, straks binnenkomt ziet links de Batenburgse school. Aan de rechterkant komt een foyer. De voetbalclub gaat de foyer gebruiken als kantine. Ook de inwoners gaan de foyer gebruiken voor samenkomsten in het gemeenschapshuis.

Gratis

Het gebouw wordt door de gemeente gratis in gebruik gegeven aan de Stichting MFA, net zoals dat bij dorpshuizen, wijkcentra en andere MFA’s in de gemeente gebeurt. MFA Batenburg wordt een duurzaam gebouw en  energie-neutraal gebouwd. Eerder ontving de gemeente Wijchen al 500.000 subsidie van de provincie om te investeren in de leefbaarheid van Batenburg.

 

Reacties

Cookieinstellingen