Pakketbezorger Tarik O. gaat in hoger beroep

Foto: Edward Lich/Pixabay

De 19-jarige pakketbezorger Tarik O. uit Woerden heeft hoger beroep aangetekend tegen de straf die hij kreeg voor het doodrijden van Wijchenaar Sebastiaan Theloosen.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde hem begin augustus  tot 7 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens zijn advocaat Gerard Roethof in De Telegraaf wil de verdediging de vraag opwerpen of de zaak van O. niet via het jeugdstrafrecht moet worden behandeld en of tbs met dwangverpleging wel terecht is. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep wordt behandeld.

Rijgedrag

Tarik O. reed in november 2020  in de Ververt in Wijchen de 42-jarige Sebastiaan Theloosen dood nadat hij hem op zijn rijgedrag aansprak. De twee hadden een heftige woordenwisseling gehad over de rijstijl van O. De pakketbezorger zou veel te hard hebben gereden in de woonwijk. O. stapte in zijn busje en gaf vervolgens gas toen het slachtoffer voor de auto stond om een foto van het kenteken te maken. De man belandde op de motorkap en daarna onder de bestelbus. O. zou tot twee keer toe over het slachtoffer heen zijn gereden. Theloosen overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn echtgenote.

Reacties

Cookieinstellingen