In De Schakel in Wijchen wordt op donderdag 4 november een bijeenkomst gehouden over duurzaamheid in de landbouw.
Op deze avond van de VOS (oecumenische samenwerking protestantse en katholieke kerken Wijchen, Beuningen, Druten) wordt inzicht gegeven in hoe duurzame voedselproductie lokaal speelt: welke invulling geven lokale ondernemers aan duurzaamheid in de landbouw en voor welke dilemma’s staan zij? Vier agrariërs uit Maas en Waal vertellen welke mogelijkheden en onmogelijkheden zij hierbij ondervinden.
Wie vooraf vragen of suggesties over dit thema heeft kan die via e-mail sturen aan [email protected] of bij binnenkomst schriftelijk afgeven. Aan de bijeenkomst in De Schakel (Pius XII-straat 85, aanvang 20.00 uur) wordt meegewerkt door Martin van Ittersum, hoogleraar Plantaardige Productiesystemen aan Wageningen University & Research.
FEITEN Duurzame landbouw
Voor duurzame landbouw is geen algemeen geaccepteerde en eenduidige omschrijving. Om toch te kunnen bepalen wanneer landbouw duurzaam is, heeft de Wageningse universiteit enige criteria opgesteld. Duurzame landbouw: