Handtekeningen gezet voor bouwproject in Balgoij

Bij de ondertekening:  wethouder Gerrits (l), Sanne Banken en Niels Jacobs (2e en 3e links) van CPO Balgoij.
Bij de ondertekening: wethouder Gerrits (l), Sanne Banken en Niels Jacobs (2e en 3e links) van CPO Balgoij.
Foto: Gemeente Wijchen

De betrokken partijen bij de bouw van 32 woningen in Balgoij hebben vandaag hun handtekening gezet onder de overeenkomsten. Het betreft de gemeente Wijchen, CPO Balgoij, de projectontwikkelaar en de grondeigenaren.

De nieuwe woningen komen te staan ten zuiden van de Maasakkers. Ze vormen straks samen een gemêleerde woonbuurt. Minimaal de helft worden betaalbare woningen, er komen woningen voor senioren, en er gaan 12 goedkope koopwoningen naar een groep jonge starters die zich hebben verenigd in een CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) en zelf een huis gaan bouwen.

Foto: Google Maps

CPO Balgoij

Een CPO is een ontwikkelvorm die valt binnen het particulier opdrachtgeverschap. Hierbij houdt een groep particulieren volledige zeggenschap over de uiteindelijk te realiseren woningen. Niels Jacobs van CPO Balgoij zegt over het bouwprojetc in zijn dorp: “Het was een lang en intensief traject, maar nu hebben we zekerheid. Eindelijk! We hopen snel verdere stappen te kunnen zetten.”

Vitaliteit

Komende tijd gaat de ontwikkelaar in gesprek met onder anderen omwonenden en toekomstige bewoners. Het plan moet straks maximaal aansluiten op de behoefte van Balgoij. Geert Gerrits, wethouder wonen en ruimtelijke ordening: “Uiteindelijk groeit Balgoij een klein beetje en draagt het plan bij aan de vitaliteit en leefbaarheid van deze kern. Daar gaat het uiteindelijk om.”

Zie ook:
Bewonersinitiatief: 25 woningen erbij in Balgoij-West

Balgoij kan 32 nieuwe woningen bouwen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen