Sneltesten in voormalig pand Jamin op de Markt

Foto: Pixabay

In het voormalige pand van Jamin op de Markt in Wijchen is sinds kort Spoedtest gevestigd. Hier kan een sneltest voor coronabesmetting worden gedaan.

Bij COVID-19 antigeensneltesten kan binnen 2 uur een uitslag worden gegeven. Het wordt aangeraden om de test in de 24 uur voor het bezoek aan theater, bioscoop of dergelijke te doen; de uitslag is 24 uur geldig. Wie zich aanmeldt via de website www.testenvoortoegang.org kan zich gratis laten testen.

Antigeentest

Onderzoek heeft aangetoond dat antigeentesten (de allersnelste coronatesten) in staat zijn om in een vroeg stadium COVID-19 te herkennen. Later in het ziektebeloop, als er veel minder virus in de keel en neus zit, is een sneltest niet geschikt en zijn veel gevoeliger testen (zoals de PCR-test) veel beter.

Voor patiënten met klachten, zeker als die ernstig of langdurig zijn, worden sneltesten afgeraden, omdat de kans dat een besmetting daarmee wordt gemist te groot is. In die gevallen wordt aangeraden om een PCR-test te doen.

Nieuwe maatregelen

Vanaf vandaag worden er mogelijk nieuwe maatregelen ingevoerd. Die worden vanavond om 19.00 uur in een persconferentie van premier Rutten en minister De Jonge aangekondigd. Voor de meest actuele informatie kan het best de website van de Rijksoverheid geraadpleegd worden.

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen