Wijchenaar Michiel Heijmans organiseert een ‘fotowolk’

Foto: Michiel Heijmans

Een wandeling maken en onderweg fotograferen; dat is de opzet van de ‘fotowolk’. Michiel Heijmans uit Wijchen heeft voor donderdag 18 november een dergelijke activiteit georganiseerd in de Nijmeegse binnenstad.

Fotowolk is afgeleid van het Engelse woord photowalk. Michiel Heijmans, die zelf in januari begon met fotograferen, vertelt: “Fotograferen en ondertussen mensen leren kennen en leuke contacten opdoen brengt twee passies van me bij elkaar. Ik hou me voornamelijk bezig met straatfotografie en deel mijn opgedane kennis graag met anderen. Je loopt echt anders door de stad die je al zo goed denkt te kennen.”

Mobiele telefoon

De wandeling van komende donderdag is bedoeld voor mensen die het leuk vinden een stuk te wandelen en onderweg mooie foto’s te maken van de stad in al haar facetten. Het maakt volgens Heijmans niet uit of dat met een fotocamera of met een mobiele telefoon is. De wandeling in Nijmegen volgt grotendeels de Walk of the Town, een belevingsroute (weergegeven door een groene lijn op de stenen) langs bezienswaardigheden en mooie uitzichten. “Door simpelweg de groene lijn te volgen, hou je alle tijd om om je heen te kijken”, aldus Heijmans.

Aanmelden

De wandeling begint donderdag om 9.30 uur bij de trappen voor Museum Het Valkhof in Nijmegen en duurt tot 12.00 uur. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden. Deelname is gratis. Op donderdag 9 december wordt ook een dergelijke wandeling gehouden.

 

Reacties

Cookieinstellingen