Karter Martien Peeters zet de kroon op zijn seizoen

Martien Peeters op weg naar de tweede plek in het kampioenschap
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Martien Peeters is vicekampioen in de KZ2 Plus-klasse van het NK karten geworden. De 35-jarige coureur uit Wijchen zorgde ervoor dat hij in Genk in de prefinale zijn concurrent om de tweede plaats voorbleef en zette daarmee de kroon op zijn seizoen.

“We hebben stappen gemaakt dit jaar. Wat ik mooi vind is dat we bijna elke wedstrijd een podiumplaats hebben gepakt”, zei Peeters op het circuit van Genk. “Dat is wel mijn vooruitgang. We hebben constant gereden. Daardoor ben ik tweede geworden. Door een coronabesmetting moest ik de eerste wedstrijd van het seizoen missen en had daardoor ook geen schrapresultaat meer. Ik kon de rest van het seizoen dan ook geen enkele fout permitteren. We zijn zeker met Edgar (Oosting, kampioen, red.) de strijd aangegaan. Helaas was hij was een maatje te groot. Ik vind het wel zo eerlijk om dat te benoemen.”

Spanning

Er stond voor de Wijchenaar behoorlijk wat spanning op het weekeinde. Hij stond er goed voor, maar de tweede plaats in het eindklassement was nog niet zeker. “We hebben het hele jaar hard gewerkt, maar op de laatste wedstrijd komt toch druk te staan. Het moet dan gebeuren. Je weet dat je de beste kaarten in handen hebt, maar het moet wel jouw kant op vallen. Er kan altijd iets misgaan, iets stukgaan. Ik heb daarom gedoseerd gereden in de laatste rondes, bang dat er iets kapot zou gaan.”

Slechte start

In de prefinale werd Peeters vijfde geworden, voor zijn concurrent. In de finale was dus alle druk eraf. “We hebben de boel nog aangepast. Dat we in ieder geval nog voor het podium konden gaan. De snelheid was echt top. Ik heb grote gaten kunnen dichtrijden, maar ik had een heel slechte start. De kart sloeg dood en ik viel terug naar de laatste plek. Dus moest ik opnieuw beginnen. Uiteindelijk was dit misschien een mindere dag, maar over het algemeen toch een mooie dag, want we slepen de tweede plek in het kampioenschap in de wacht.”

Uitdaging

Nu hij vicekampioen is geworden, weet Martien Peeters wat zijn uitdaging is voor komend seizoen. “Ik weet waar verbetering mogelijk is. Er zijn een paar punten waar ik aan moet werken. Dat zit in mezelf en in de afstelling en dat soort zaken. Als we dat voor elkaar hebben, kunnen we meer het gevecht aangaan met Edgar. Nu moesten we in hem onze meerdere erkennen. Het zou mooi zijn als we in 2022 strak op zijn bumper zitten. Dan zou ik blij zijn.”

Reacties