Keramiek Centraal exposeert in het Kunsthuis

Foto: KunstKringWijchen

Zes leden van Keramiek Centraal exposeren binnenkort in het Kunsthuis, met werk dat varieert van gedraaid kleurrijk gebruiksgoed tot strakke en grillige handgevormde objecten.

De 6 kunstenaars zijn Lisanne Ceelen, Ceciel Thuijs, Marga Niederer van Huizen, Inge Aarden, Ine van Gaalen en Marja van der Reest. Ieder van hen laat zien hoe een op het oog eenvoudig materiaal als klei met uiteenlopende technieken tot verrassende resultaten kan leiden.

Keramiek Centraal

Keramiek Centraal bestaat uit een groep keramisten uit Midden-Nederland. Begin 2018 hadden Ineke Albreghs en Pien Mandersloot de behoefte om met andere keramisten samen te werken, en om bijvoorbeeld kennis, ervaring en idee├źn te delen en op eigen werk te reflecteren. Hierbij werd niet alleen gedacht om gezamenlijk keramiekmarkten en exposities te bezoeken, maar ook om het eigen werk via gezamenlijke exposities te presenteren.
Daar bleken meer mensen behoefte aan te hebben, want na het plaatsen van een oproep in maart 2018 in het blad Klei werd er door Iet van Vuren en Harry Spenkelink gereageerd. Hiermee was de eerste stap naar de Keramiekgroep Midden Nederland gezet.

Werkgebied

De groep groeide vervolgens snel; in 2019 had de groep een hechte kern van 18 leden en daarom werd besloten een vereniging op te richten. Ten tijde van deze oprichting kwamen alle leden uit de regio Midden-Nederland en daarom werd de naam Keramiek Centraal gekozen, als knipoog naar het doel en het werkgebied. Ondertussen komen de leden ook elders vandaan.

Wijchen

De expositie in het Kunsthuis (voormalig gemeentehuis, ingang Europaplein) aan de Kasteellaan is te zien van 27 november tot en met 19 december, op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Reacties

Cookieinstellingen