Wijchen doet mee aan Orange the World 2021

Foto: Orange the World

De Wijchense Molen kleurt sinds deze week oranje en bij het Huis van de Gemeente wappert een campagnevlag. Het heeft te maken met de internationale campagne Orange the World.

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen is door de Verenigde Naties 25 november benoemd als de ‘Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’. Afgelopen donderdag is de 16-daagse campagne Orange the World, tegen geweld naar vrouwen, begonnen. De kleur oranje staat hier voor een zonnige toekomst, zonder geweld.

Burgemeester

Burgemeester Marijke van Beek zet zichzelf in als ‘#medestander’ en hoopt dat anderen dat voorbeeld zullen volgen. Door ondertekening van #medestanderpledge op www.orangtheworld.nl  kunnen belangstellende zich medestander in de strijd verklaren. Zij maken zo duidelijk dat ze geweld tegen vrouwen en meisjes willen stoppen.

Preventie

In 2021 is het (Nederlandse) thema ‘preventie’. Het stoppen van geweld begint bij herkennen, meldingen maken en hulpverlening. De campagne duurt tot 10 december.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen