Nieuwe testlocatie van de GGD in Wijchen

Foto: rijksoverheid.nl

Vanwege de grote vraag naar coronatesten opent GGD Gelderland-Zuid twee nieuwe testlocaties, in Wijchen en Nijmegen. Vanaf woensdag 8 december wordt aan de Graafseweg 699 in Wijchen ook getest op corona.

De testlocatie aan de Graafsweg (ingang aan Bospad, nabij voetbalvereniging Alverna) is op werkdagen én in het weekeinde geopend. De locatie in Wijchen (op het terrein staat de route aangegeven) is geopend tussen 08.00 en 14.30 uur.

Testbus

Vanaf morgen, woensdag 1 december, komt ook een testbus te staan op de parkeerplaats achter de GGD-locatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen. Net als in Wijchen is deze locatie op werkdagen en in het weekeinde geopend. De testbus in Nijmegen staat er van 09.00 tot 17.00 uur.

Afspraak

De nieuwe testlocaties in Wijchen en Nijmegen zijn alleen toegankelijk op afspraak. Door de grote vraag naar testen kan het zijn dat men niet dezelfde dag aan de beurt is voor een afspraak. Voor een testafspraak belt men naar 0800-1202. Ook kan er via coronatest.nl een afspraak gepland worden.

Andere testlocaties in de regio bevinden zich in Tiel, Culemborg, Zaltbommel en Nijmegen (De Biezen 2). De GGD-locatie aan de Havenweg in Wijchen blijft voorlopig ook geopend. Publiek kan daar alleen terecht voor vaccinaties.

Vaccinaties

Vanwege grote belangstelling is de openstelling van de GGD-locatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen voor vaccineren verlengd. Tot en met 22 december kan men op iedere woensdag van 17.00 tot 19.45 uur daar terecht voor een eerste vaccinatie. Een afspraak maken is niet nodig. Voor vaccinatie is een geldig legitimatiebewijs vereist.

Ook op andere vaccinatielocaties in Tiel, Wijchen, Culemborg en Nijmegen (De Biezen) is het mogelijk om langs te komen voor een vaccinatie. Voor een eerste of tweede vaccinatie is geen afspraak  nodig. Om onnodig wachten te voorkomen raadt de GGD aan om wél een afspraak te maken.

Boostervaccinatie

Voor de boostervaccinatie kan pas een afspraak worden gemaakt na ontvangst van een brief van het RIVM. Via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl  kan 24 uur per dag een afspraak worden ingepland voor de extra vaccinatie. Hiervoor is een DigiD nodig. Er kan ook gebeld worden naar 0800-7070. Het is niet mogelijk om een boosterprik te krijgen zonder afspraak.

Zie ook:
Ouderen opgelicht met e-mail ‘verplichte boosterprik’

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen